Є таке гарне слово- традиція. Простеньке, а який глибокий зміст заховано в ньому.
Це досвід, переданий від батька до сина, від матері до дочки, це звичаї, які плекали і берегли впродовж віків. Це наша пам’ять, наше коріння, яке дало життя нашому майбутньому.
З плином часу давні звичаї поступаються місцем новим. Та є такі речі, які забувати не варто.
Весна завжди нам несе надію на нове життя, нові починання. З весною також пов’язано багато різних традицій. Найпоширенішими є підготовка до Великодніх свят. А що за Великдень без мальовничої писанки?
У другокласників нашого ліцею сьогодні був справжній день відкриття-пізнання-захоплення. Ми організували у своєму класі справжню майстерню. Кипів віск, грілися писаки, бережно трималися у маленьких ручках яєчка – всі з нетерпінням чекали, коли вже можна буде спробувати створити свій неповторний візерунок.
Ми запросили до себе маму нашого однокласника Даниїла пані Галину. Ще будучи школяркою, вона писала прекрасні узори на яєчках, а сьогодні ділилася своїми уміннями з нами. Галя пояснювала , як правильно тримати в руках писачок, щоб вести рівненько на яєчку лінію, як не обпектися гарячим воском, як написані яєчка перетворити у справжні писанки. Також багато розповідала нам про значення того чи іншого візерунка, про різноманітність писанок по регіонах, про різні види писанок. Також ми довідалися, що найкраще писати писанку з гарним настроєм, з добрими думками, з благими помислами.
Сьогоднішнє заняття було незабутнє. Емоції вирували, настрій був піднесений. Хотілося, щоб час не минав так швидко. До нас навіть приєдналися і вчителі нашого ліцею. Всі хотіли спробувати себе у ролі писанкаря.
А готові писанки ми з чистою душею, з благими намірами , з найкращими побажаннями передамо нашим захисникам , які тримають нам мирне небо.
І нехай сьогоднішній день в майбутньому стане доброю традицією кожного з нас бути милосердним, щирим і творити добро на благо іншим. Адже кожен вчинок завжди повертається сторицею. Тож творімо добро разом і не забуваймо про свої традиції!

Tags:

No responses yet

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *